Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Nieuwe voorzitter Belgische Bridge Federatie

30-07-2018

In België is er een Vlaamse - (VBL) en een Waalse Bridge Liga (LBF). Deze 2 Liga's worden door de Belgische Bridge Federatie (BBF) overkoepeld. De BBF werd meer dan 10 jaar geleid door Marc De Pauw. Marc was daarnaast ook nog penningmeester van de European Bridge League (EBL).

Sinds 27 juni is Raf Bahbout als opvolger door de Raad van Bestuur van de VBL en LBF verkozen om de BBF als nieuwe voorzitter te leiden. Marc De Pauw blijft zeer actief op het Europese niveau. Deze tandem zal ervoor zorgen dat België ook in de toekomst op Europees niveau een actieve rol zal blijven spelen en een nauw contact met de andere Europese federaties zal onderhouden.

Maar ook op nationaal vlak liggen er vele uitdagingen en complexe dossiers te wachten. Samen met het Dagelijks Bestuur - Yves Meyus, Alain Moulart en Dominique Stuyck – en de Raad van Bestuur - Zvi Engel, Armand Van de Ven, Christof Bossuyt, Eric Damseaux, Bert Geens, Alain Labaere, Pascaline Leblu en Pieter Van Parijs – zal er met veel enthousiasme en vlijt aan deze dossiers gewerkt worden. Riviera wenst hen alvast zeer veel succes met de talrijke challenges.

Bridgelessen: Hoe bepaalde handen beter uitbieden?

12-06-2018

Elke bridgespeler – recreant of niet - speelt ook om een zo’n best mogelijk resultaat te behalen. Want een goed resultaat ervaren we allemaal als zeer prettig. En naarmate we meer jaren spelen, halen we steeds meer voordeel uit onze ervaring. Nu, willen we dit leerproces een flink duwtje in de rug geven, dan zijn bridgelessen daar ideaal voor. Want op 1 lesavond leer je meer dan wat je misschien zou leren door 250 drives te spelen.

We voorzien 2 specifieke lessen die je bridgespel zullen verfijnen waardoor je gegarandeerd meer bridgeplezier zal beleven. Deze lessen zijn bedoeld voor spelers die al een goede basistechniek hebben. De focus van deze lessen ligt erin om nog meer voldoening uit je biedingen te halen en op het verbeteren van je tegenspel.

Het programma:

Woe 11 juli: Omgaan met de brede range van partners volgbod.

Woe 25 juli: Controlebiedingen gebruiken voor lichte slempogingen

De bijdrage per les bedraagt 5€ per persoon voor leden en 7€ voor niet-leden van Riviera. In deze bijdrage is de handout inbegrepen.

Inschrijven kan via de inschrijvingslijsten op de club of via onderstaande link.

>> Inschrijvingsformulier

Starterstornooi 2018

11-06-2018

Afgelopen zondag was er het jaarlijks starterstornooi van de VBL in BC Beveren. Zoals steeds was Riviera met een ruime delegatie 1ste en 2de jaars bridgers vertegenwoordigd (zie foto). Vooraf trakteert Riviera zijn deelnemers op een receptie met een hapje en een drankje en nadien reizen we dan per luxebus af naar Beveren. En de ontvangst en sfeer waren weer top in bridgeclub Beveren.

Een zaal vol beginnende bridgers die aan hun eerste officieel bridgetornooi deelnamen. Steeds een zeer spannende bedoening die voor alle deelnemers super is meegevallen. Al onze 'nieuwe' leden hebben het schitterend gedaan en hebben zich vooral zeer goed geamuseerd. Proficiat aan alle deelnemers en wij wensen iedereen nog ontzettend veel leuke en ontspannende momenten aan de bridgetafel toe.

Onderaan de uitslag van de 1ste jaars cursisten. Voor de uitslagen van de andere reeksen dien je naar de website van de VBL te surfen.

>> uitslag 1ste jaars

Belgian Pairs 2018

09-06-2018

Afgelopen weekend was er de finale van de Belgian Pairs. Hierbij wordt er jaarlijks naar de titel van beste Belgische paar gestreden. Eerst wordt op liga-niveau een selectie gespeeld waarna dan de 22 beste VBL- en LBF-paren het tegen elkaar opnemen in de halve finale van the Belgian Pairs.

De 16 beste paren van deze 44, strijden in de finale dan voor de schitterende titel van Belgian Pair 2018. Bij de 16 finalisten ook 5 paren van Riviera. En onze paren hebben het schitterend gedaan: 3 paren in de top 5. Maar de absolute uitblinkers waren natuurlijk de winnaars van deze editie. 2 Spelers van Riviera2: Hubert Janssens en Kris Somers. Fantastisch resultaat en dus een hele dikke proficiat!

En zo pakt Riviera, naast de “Belgian Cup” ook de titel van “Belgian Pairs”, de 2 meest prestigieuze titels op 1 seizoen. Als we dan ook nog de finale in Honneur meetellen, kunnen we werkelijk van een absoluut top seizoen spreken.

>> Uitslagen

The Belgian Cup

21-05-2018

Afgelopen weekend was Riviera gastheer voor the Belgian Cup. Tijdens dit Belgisch Kampioenschap streden de 8 beste teams van de Beker van Vlaanderen tegen de 8 beste teams van La Coupe LBF. Bij de 8 finalisten van de VBL waren ook 2 teams van Riviera: Riviera 1 en Riviera 2.

De Belgian Cup wordt gespeeld met knock-out wedstrijden. Dwz je speelt tegen een ander team en als je wint ga je een ronde verder en de verliezer ligt er onmiddellijk uit. Op zaterdag werden de 1/8-finales en de kwartfinales gepeeld; en op zondag de halve finale en de finale. De 4 teams voor de halve finale waren Riviera 1 tegen Riviera 2 en Pieterman 1 tegen Phénix 1. Riviera 1 en Phénix 1 kwamen als winnaars uit de bus en moesten dus onder elkaar strijden voor de Belgian Cup. Riviera 2 en Pieterman 1 speelden dan de kleine finale voor de plaatsen 3 en 4.

En na een spannende wedstrijd die op en af ging, haalden onze jongens van Riviera 1 tenslotte The Belgian Cup naar Riviera. Een hele dikke proficiat aan onze kampioenen: Steve De Roos, Geert Arts, Bert Geens, Wouter Van Den Hove en Sam Bahbout. De kleine finale werd gewonnen door Riviera 2 met Nic Van den Bergh, Frank Van Breuseghem, Frank Cole en Raf Bahbout. Zo stonden onze 2 teams van Riviera mee op het podium: 1 x goud en 1 x brons. Top!

>> Uitslagen

Winnaars Schaal Kockx 2017-2018

15-05-2018

Het seizoen 2017-2018 van de Schaal Kockx zit erop. Op de laatste speeldag kwamen er nog 40 paren in aanmerking voor het eindklassement: een absoluut record. Zondag 13 mei was er dan die beslissende speeldag waarbij nog 4 junior/seniorparen uitzicht hadden op de titel.

Na een spannende slot kaapten “junior” Tamara Stojanovic en “senior” Jan Duverger de eindzege alsnog voor de neus van hun dichte achtervolgers weg. Het verschil met de 2de - Willy Vanderborcht en Anke Van den Bergh - bedroeg slechts 0,22%.

Bedankt aan alle “senioren” voor dit engagement en we hopen dat alle “junioren” een mooi bridgestapje vooruit hebben gezet. In september start het nieuwe seizoen waarbij we nu al uitkijken naar nieuwe, verrassende junior/senior-paren.

>> uitslagen en finale ranking

JAARLIJKS VERLOF

27-04-2018

Naar jaarlijkse gewoonte sluit Riviera Bridge Club gedurende 2 weken haar deuren. Dit geeft aan onze uitbaters de kans om de batterijen weer eens goed op te laden en wij maken van deze periode gebruik om te poetsen, poetsen en nog eens te poetsen.

We sluiten van maandag 4 juni tem maandag 18 juni.

En vanaf dinsdag 19 juni openen we terug de deuren en is alles weer spic & span.

Algemene LedenVergadering Riviera Bridgeclub vzw

03-04-2018

Donderdag 5 april is er onze jaarlijkse AVL. Deze start om 19u00 en zal tot ongeveer 20u15 duren. Aansluitend volgt dan onze wekelijkse drive.

Op deze AVL zijn alle leden van Riviera welkom en hebben onze ‘spelende leden’ ook stemrecht. Zoals elk jaar zal het bestuur de financiële resultaten van de club toelichten alsook het gevoerde beleid. Tevens wordt ook de samenstelling van het bestuur voor 2018 beslist. En daarnaast is dit natuurlijk ook het forum bij uitstek om vragen, opmerkingen en meningen aan het bestuur kenbaar te maken.

Dus kom zeker naar de ALV van Riviera zodat je helemaal op de hoogte bent van wat er allemaal staat te gebeuren op Riviera. En kan je door omstandigheden zelf niet aanwezig zijn, kan je je stem laten vertegenwoordigen via een volmacht.

White House Junior Internationals 2018

30-03-2018

Dit prestigieuze jeugdtoernooi heeft een grote internationale uitstraling. Hier zie je alle nieuwe opkomende talenten in bridge aan het werk. In totaal streden 24 internationale teams tegen elkaar. De Belgische selectie bestond uit Jens Van Overmeire, Robert Khomiakov, Emiel Vandewiele, Dennis Dewit, Clovis Dehaye en Sam Bahbout – en Wouter Van den Hove als coach.

Afgelopen competitie werden al deze jeugdspelers – uitgezonderd Sam Bahbout – reeds samengebracht in hetzelfde team (Riviera 3, met Hubert Janssens en Chris Somers als begeleiders) en werden ze met 2 vingers in de neus kampioen in 2de Nationale. Een zeer knappe prestatie, maar wat betekent dit nu in een internationale bezetting?

De eerste opgave was duidelijk: zich kwalificeren voor de kwartfinale. En alles wat er dan extra bijkwam was bonus. België behaalde een knappe 6de plaats in de voorrondes. Dus opdracht volbracht. En vanaf dan was het verder uitkijken naar de extra bonus.

In de kwartfinale was Zweden de tegenstander. Na een spannende wedstrijd konden onze jongens de eindzege binnenhalen. De halve finale was een feit. Daarin was het sterke Nederlandse team de tegenstander. De eerste ronde verloren ze met 32 tegen 44 maar dankzij een sterke 2de ronde wonnen ze uiteindelijk nipt met 61 tegen 59.

En zo stootte het Belgisch jeugdteam voor de eerste keer door naar de finale van dit wereld jeugdtoernooi. Hierin namen ze het op tegen de republiek Tsjechië. Tegen deze tegenstander hadden ze in de voorronde reeds gespeeld en toen was Tsjechië met 14,28 tegen 5,72 het betere team.

Maar in de finale stond er geen maat op onze junioren en versloegen ze het Tsjechische team met duidelijk cijfers. Een gezamelijke topprestatie van onze junioren. Proficiat!

>> Uitslagen

Zaterdag 3 maart: laatste competitiedag

14-02-2018

Zaterdag 3 maart spelen onze competitieteams hun laatste wedstrijd en het zal voor veel teams nagelbijten zijn tot de laatste wedstrijd.

Traditioneel vieren we deze laatste speeldag op de club. Vanaf 19u00 start onze Happy Hour en zijn alle dranken tot middernacht aan halve prijs!

En voor 'le petit creux' serveert Gerri de hele avond een culinaire verwennerij: chili con carne of Aziatische kip @ 5€ per portie (wel graag op voorhand online inschrijven of via mail naar bistro@riverabridgeclub.be).

En natuurlijk zorgen we voor een supertoffe ambiance met een leuk streepje 'foute' muziek.

Iedereen is van harte welkom om deze seizoensafsluiter met ons te komen meevieren.