Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Bridgeweekend Venray

19-06-2017

Ons 2de bridgeweekend zit erop. En het was opnieuw een zeer geslaagde editie. Met meer dan 80 deelnemers waren we dit keer. Het hotel, de bediening en de bridge accommodatie waren tiptop in orde. En bovenop hadden we ook ontzettend veel geluk met het uitzonderlijke mooie weer.

Aanvankelijk slechts één minpuntje: de hotelbar sloot om 01u00. Maar gelukkig werd dit - na een korte onderhandeling met de directie - aangepast aan het nachtritme van Riviera.

Overdag deed iedereen waar hij/zij zin in had: sommigen gingen in groep fietsen of wandelen rond de Maas, anderen verkenden dan liever en petit comité het stadje Venray of Venlo, sommigen verkozen de terrasjes en de winkeltjes, … . ’s Avonds was er dan het grote groepsevent: eerst samen eten in een aparte zaal aan mooie ronde feesttafels met aansluitend onze avonddrive. Doordat we met 70 bridgers waren, werd de drive in 2 reeksen gespeeld, opgesplitst volgens niveau/ervaring. Tijdens de drive was er koffie en thee à volenté en halverwege de drive werd er nog een typisch Hollands snackje door het hotel aangeboden. En voor de die hards werd er na de drive nog stevig ‘nagekaart’ in de bar van het hotel. Kortom, een geslaagd weekend.

Wij willen iedereen bedanken voor de schitterende sfeer en de vele complimenten. En in het bijzonder ook proficiat aan de vele cursisten die al onmiddellijk na de les beslisten om mee op bridgeweekend te gaan. Na de zomer starten we al met de zoektocht naar onze volgende bestemming. Dus voor de vele fans, reserveer alvast het weekend van 16-17 juni in jullie agenda van 2018.

Bistro Riviera

16-06-2017

Katy & Peter, onze nieuwe uitbaters, lanceren vanaf dinsdag 11 juli ’Bistro Riviera’. Hierbij willen zij van Riviera een volwaardig clubhuis maken waar ook ‘de keuken’ elke dag open is.

Zo zal er in opstartfase elke donderdag om 18u00 en zondag om 13u30 een dagschotel aan democratische prijs geserveerd worden. Daarnaast zijn kleine snackgerechten, soep, broodjes en spaghetti dagelijks te verkrijgen.

Informatie omtrent prijzen, wanneer en welke gerechten zij dagelijks gaan serveren, kan je allemaal online raadplegen via een aparte rubriek op deze website (vanaf juli onder de tab ‘Bistro’ bovenaan de navigatiebalk), via Facebook en in de club zelf.

Aangezien zij steeds met verse producten werken, verzoeken ze om ten laatste twee dagen op voorhand te reserveren. Dit kan perfect online via onze Bistro-webpagina op de website van Riviera, via bistro@rivierabridgeclub.be of via de reservatielijst op de club.

Smakelijk!

STARTERSTORNOOI 2017

13-06-2017

Afgelopen zondag hebben onze cursisten hun eerste officiële bridgetornooi gespeeld te Beveren. Dit jaarlijks starterstornooi wordt gespeeld in 3 reeksen: 1ste jaars, 2de jaars en recreanten.

De Rivierianen waren met 40 deelnemers veruit de grootste delegatie. Vooraf hadden we samen op Riviera afgesproken om dan met z’n allen per luxebus naar Beveren af te reizen.

En het was een prachtige zonnige dag, een leuke ambiance en ook de sportieve resultaten mochten gezien worden:

- 1ste jaars: 8 paren in de top 20 met een hoogste plaats (6de) voor Rene Goldstein en Ariane Coene en ook nog een 8ste plaats voor Sonja Smits en Julienne Stynen
- 2de jaars: met een zeer knappe 3de plaats voor Luc Van Vlimmeren en Chantal Van Overmeir en een 6de plaats voor Fred Geldof en Tamara Stojanovic
- Recreanten: knappe 4de plaats voor Ria Boonen en Robert Van Den Eede en een 7de plaats voor Vera Gebruers en Diane Jaquet

Aan alle deelnemers een hele dikke proficiat!

Klik op onderstaande link voor de uitslag van de 1ste jaars. De andere uitslagen kan je raadplegen via de website van de VBL.

>> Uitslag 1ste jaars cursisten

Afscheidsfeestje Willy & Simonne

02-06-2017

ZONDAG 2 juli vanaf 13u30

Op 2 juli gaan onze lieve uitbaters Willy & Simonne met pensioen.
Wat gaan ze in godsnaam toch met al die vrije tijd doen?
Op Riviera weg met het idee oude van dagen.
Hier willen we daar niet over horen klagen.
Want we gaan feesten tot diep in de nacht.
Wat had je anders van Riviera verwacht?
Iedereen is welkom om dit mee te vieren hier.
Al etend, drinkend en dansend wordt het weer gegarandeerd veel plezier

Jij komt toch ook?

Exclusieve rondleiding ONZE-LIEVE-VROUWKATHEDRAAL

02-06-2017

Speciaal voor de leden van Riviera organiseert het bisdom Antwerpen een exclusieve rondleiding in de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal te Antwerpen. Deze Gotische kruiskerk staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed en de 90 m hoge toren gaat in 2018 voor 2 jaar dicht voor renovatiewerken. Dus een uitgelezen kans om nog eens ten volle te kunnen genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad Antwerpen. De rondleiding wordt begeleid door een ingewijde van het Bisdom waardoor de grootte van de groep wel strikt beperkt is.
Na deze fantastische toer, ontvangt het Bisdom iedereen in de tuin (zelden toegankelijk voor het grote publiek) voor een drankje.Wanneer? Zaterdag 24 juni 2017 – start toer om 19u00 (ter plaatse)
Bijdrage? GRATIS – het staat natuurlijk iedereen vrij om een centje in het offerblok te steken
Aantal deelnemers? Enkel de 25 eerste inschrijvingen gaan mee. Dus wil je deze unieke kans niet missen, dan is snel inschrijven de boodschap
Wie? vanwege de strikte beperking in aantal deelnemers, is dit exclusief voor leden van Riviera
Inschrijven? Enkel via de inschrijvingslijst op de club

Finale Beker van Vlaanderen

13-03-2017

Op 18 februari waren er de voorrondes voor de Beker van Vlaanderen. Een viertallentoernooi waarbij alle competitieteams uit de Liga- en de Nationale afdelingen, alsook gelegenheidsteams aan mogen deelnemen. In totaal streden al deze teams voor één van de 62 plaatsen in de grote finale van de Beker van Vlaanderen. 11 Rivieraploegen hadden in de voorronde zo'n ticket voor de finale weten te bemachtigen.

En op zondag 12 maart werd deze finale tenslotte gespeeld. Deze Cup Final wordt steeds gespeeld volgens een Swiss-formule zodat de betere en sterkere teams het steeds tegen elkaar moeten opnemen (enige uitzondering is dat je nooit 2 x tegen hetzelfde team kan spelen). De teams spelen voor eeuwige roem én voor hun club. Want elk team met ambitie wil natuurlijk die grote wisselbeker mee naar zijn club nemen.

En ja hoor, de prestigieuze Beker van Vlaanderen zal dit jaar opnieuw op de schoorsteen van onze club prijken. Want Riviera 1 was dit jaar het sterkste team van gans Vlaanderen. Een zeer dikke proficiat aan Steve De Roos, Burcu Usküp, Geert Aerts en Raf Vermeiren. En ook het 2de sterkste team kwam uit Riviera. Dus zeker ook hier een hele dikke proficiat voor Riviera 3 met Edwin Segers, Jurgen Maes, Betty Luyckx en Corneille Peeters. Het derde Rivierateam vinden we nog net terug op plaats 8. Ook hier een zeer knappe prestatie van Riviera 2: Nic Van den Bergh, Luk Van de Velde, Annemie Hardeman en Yulian Hristov.

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei 2017 strijden de 8 beste teams van de VBL tegen de 8 beste teams van de LBF voor de ultieme bridgebeker, nl The Belgian Cup. Veel succes aan onze 3 topteams.

>> Einduitslag Beker van Vlaanderen

Themalessen Bridge op Riviera

21-02-2017

Bridge kan verslavend zijn. En elke bridger speelt steeds met de bedoeling om zo'n best mogelijk resultaat te behalen. Daardoor willen velen graag hun bridgekennis verder verruimen. Dus start Riviera binnenkort terug op met een aantal themalessen.

De lessen gaan steeds door op woensdagavond, van 19u45 tot 22u45. Je kan vanzelfsprekend per les inschrijven.

Het programma:

* 15 maart: hoe je afspel verfijnen?
* 22 maart: Rubensohl/Lebensohl: conventies die je wapenen tegen "zwakke" tussenbiedingen door de tegenpartij
* 29 maart: hoe een 2-kleurenspel tussenbieden + bijhorende kaartwaardering ?
* 26 april: hoe beter tegenspelen door toepassen van distributiesignalen?

Lesgever: Bert Geens, één van onze jongste spelers die in de Belgische ere-afdeling speelt

Wie? iedereen (leden en niet-leden) met minstens 2 jaar bridge ervaring

Bijdrage per les: 5€ pp (inclusief handouts)

Inschrijven kan via de inschrijvingslijsten op de club of per mail naar info@rivierabridgeclub.be

Zelfstandige uitbaters voor Clubhouse Riviera Bridge Club gezocht

13-02-2017

Is horeca jullie passie? En dromen jullie ervan een eigen zaak te runnen maar met garantie van inkomen en met een minimale investering? Dan is dit jullie gedroomde kans. Want voor de uitbating van ons clubhuis zijn wij op zoek naar nieuwe dynamische uitbaters:

PROFIEL:
Wij zijn op zoek naar zelfstandige uitbaters (= koppel) die de volledige verantwoordelijkheid dragen over de uitbating van Clubhouse Riviera Bridge Club en dit vanaf juni/juli 2017 of later in overleg met de huidige uitbater:

- U en uw partner zijn Nederlandstalig en bij voorkeur gediplomeerde of ervaren horecaondernemers
- Jullie zijn zeer sociaal vaardig en stellen de klant steeds centraal
- Minstens één van jullie heeft kookervaring

AANBOD:
- Een aantrekkelijke verdienste
- Op zelfstandige basis onder een uitbatingsovereenkomst (maandelijkse vergoeding)
- Een bedrijfsklaar concept met beperkte investering
- Volledig ingerichte horecazaak
- Ruime huisvesting en nutsvoorzieningen inbegrepen

Interesse? Voor meer info en/of een afspraak kan je vrijblijvend contact opnemen via e-mail naar info@rivierabridgeclub.be of via gsm op nr 0498/69.21.18

ALGEMENE LEDENVERGADERING RIVIERA

10-02-2017

Donderdag 2 maart is er de jaarlijkse Algemene LedenVergadering van Bridgeclub Riviera vzw. Dan zijn alle leden van Riviera welkom en hebben zij ook stemrecht op deze ALV. Op de ALV licht het bestuur de financiële resultaten van de club toe, alsook het gevoerde beleid van 2016 en te voeren beleid voor 2017. Tevens wordt de samenstelling van het bestuur beslist. En daarnaast is dit natuurlijk ook het forum bij uitstek om vragen, opmerkingen en meningen aan het bestuur kenbaar te maken.

Dit jaar starten we veel vroeger dan anders, nl om 19u00 en voorzien we dat de vergadering zal duren tot 20u15. Vanaf 20u30 zal er dan nog een bridgedrive van 21 giften gespeeld worden. Tijdens deze drive trakteert het bestuur op een hapje.

Dus kom zeker naar de ALV van Riviera zodat je helemaal op de hoogte bent van wat er allemaal staat te gebeuren op Riviera. En kan je door omstandigheden zelf niet aanwezig zijn, kan je je stem laten vertegenwoordigen via een volmacht.

Bridgeweekend Venray

06-02-2017

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar in Renesse, was het duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was. Met een bende van 57 gasten van verschillend pluimage (bridgers en niet-bridgers, leden van diverse bridgeclubs, sportievelingen en terrasjesgangers , ”¦) hebben we toen een fantastisch mooi weekend beleefd.

En de mond-aan-mond reclame heeft duidelijk zijn werk gedaan, want met nog 10 dagen te gaan, zitten we nu al aan 75 inschrijvingen. En ook nu weer bestaat de groep uit bridgers van verschillende clubs. Dus als - net zoals vorig jaar - de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn, belooft het ook voor deze editie weer een superleuk weekend te worden.

Dus wil je er ook bij zijn, boek dan nog snel één van de laatste kamers. De inschrijvingen worden op 15 februari afgesloten.

Voor meer info, click op onderstaande link.

>> meer info over Venray