Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

The Channel Trophy 2017

19-12-2017

Afgelopen weekend was er 'The Channel Trophy', een jaarlijks toernooi waarbij jeugdteams van de 4 ‘Kanaallanden’ België, Engeland, Frankrijk en Nederland elkaar bekampen voor deze prestigieuze trofee. Er zijn 3 categorieën: junioren (U26), aspiranten (U21) en de girls.

Elk land is beurtelings gastheer en dit jaar was België aan de beurt en werd er gespeeld bij onze vrienden van Pieterman in Leuven.

5 Jeugdspelers van Riviera werden hiervoor geselecteerd: Dennis Dewit, Clovis Dehaye, Emiel Vandewiele en Jens Van Overmeire bij de junioren en Anke Van den Bergh bij de girls. Dus bij de junioren bestond het volledige team uit jeugdspelers van Riviera. Zij behaalden op een haar na net geen goud en gaan met een welverdiende, glanzende zilveren medaille naar huis. Proficiat jongens! Zeer knap toernooi gespeeld.

De volledige uitslag is te bekijken via onderstaande link.

>> Uitslag Channel Trophy 2017

Nieuwjaarsdrink op Riviera

18-12-2017

Kerst en Nieuwjaar staan weer voor de deur. De tijd van kerstmuziek, gezelligheid en koude neuzen. En tijdens onze jaarlijkse Nieuwjaarsdrink combineren we dit allemaal.

Zoals elk jaar nodigt het bestuur de leden van Riviera uit in onze winterbar om samen met ons te klinken op het nieuwe jaar.

En niet vergeten om je goed in te duffelen want ook dit jaar staat onze winterbar buiten op het terras opgesteld. Vanaf 13u30 ontvangen wij iedereen graag voor een glaasje en een babbel. En ook dit jaar trakteren we iedereen op typische winterdranken: jenever, glühwein, warme chocomelk, erwtensoep en fruitsap (zolang de voorraad strekt).

Wanneer? zondag 7 januari vanaf 13u30

Dus kom zeker even langs voor een lekker glaasje en een gezellige babbel met het bestuur. Wij zorgen voor voldoende warmte en een toffe ambiance. Onze winterbar is doorlopend open van 13u30 tot 16u00.

Finale Honneur: BCOB 1 - Riviera 1

06-12-2017

De halve finales in Honneur zijn gestreden en ons team Riviera 1 heeft het grandioos gedaan. De halve finale wordt gespeeld over 6 wedstrijden waarvan 3 op zaterdag en 3 op zondag. De eerste halve finale liep tussen BCOB 1 en BCOB 2 en werd, zoals verwacht, gewonnen door BCOB 1. De 2de halve finale liep tussen Riviera 1 en BCOB 3. Hierbij hadden onze spelers op zaterdag een superdag en eindigde ze de 1ste speeldag met 135 tegen 73. De zondag liep een stuk moeizamer, maar dankzij de ruime voorsprong van de zaterdag was de eindstand 181 tegen 165,5 in ons voordeel.

Dit weekend wordt de finale in Honneur gespeeld. En dus voor de eerste keer in de geschiedenis van Riviera Bridge Club dingt ons beste team mee naar de prestigieuze titel van landskampioen.

De finale wordt ook gespeeld over 2 dagen tegen BCOB 1, een team van de LBF-liga en dat al jaren als het sterkste team van België wordt beschouwd. Het zal dus een loodzware uitdaging worden om dit team te verslaan. Bijkomend heeft BCOB het thuisvoordeel. Deze finale zal ook live te volgen zijn op Bridge Base Online of je kan natuurlijk ook gaan supporteren in het clublokaal van BCOB te Brussel.

De hele club wenst Raf Vermeiren, Steve De Roos, Daniël De Roos, Geert Arts, Wouter Van den Hove en Bert Geens zeer veel succes en vooral zeer veel bridgeplezier.

Riviera speelt playoff 1 van Honneur

27-11-2017

In de ere-afdeling is afgelopen zaterdag de laatste speeldag van de voorrondes afgewerkt en is definitief bepaald welke 4 ploegen in playoff 1 voor de landstitel seizoen 2017 zullen strijden. De 4 beste teams in België in 2017 zijn: BCOB 1, BCOB 2, BCOB 3 en Riviera 1.

Dus 1 ploeg uit de VBL-liga en 3 ploegen uit de LBF-liga. De halve finales hebben nu dit weekend plaats: op zaterdag 2/12 is Squeeze gastheer en op zondag 3/12 BCOB.

Door playoff 1 te halen, heeft ons 1ste team al een schitterend seizoen gespeeld en dus een hele dikke proficiat voor onze sterspelers: Steve De Roos, Geert Arts, Raf Vermeiren, Daniël De Roos, Wouter Van den Hove en Bert Geens.

Wij wensen het hele team zeer veel succes voor de halve finales … en, wie weet, met een beetje wind mee, zit er misschien nog een extra bonus in en speelt Riviera voor de eerste keer in haar geschiedenis de finale van Honneur. Fingers crossed.

>> Eindstand voorrondes Ere-afdeling

Riviera op Social Media

10-11-2017

De populariteit van ‘social media’, en in het bijzonder van Facebook, is de laatste jaren enorm gestegen. Daarmee is ook ons gebruik van internet drastisch veranderd. Vandaag mogen we stellen dat ‘social media’ een blijvend onderdeel van onze samenleving is geworden en dankzij de smartphones zijn ‘social media’ altijd en overal aanwezig.

En Facebook is allang niet meer voorbehouden aan vrienden en familie. Ook voor sportverenigingen wordt Facebook meer en meer een communicatiemiddel van groot belang. Hierdoor kunnen we immers op een heel andere manier onze leden bereiken en met hen communiceren. Bijkomend kunnen we er ook nieuwe potentiële bridgers mee benaderen. In vergelijking met een website is Facebook ook veel toegankelijker en voor de meeste mensen veel persoonlijker en (gebruiks)vriendelijker.

We stellen dan ook met bijzonder veel trots de nieuwe Facebookmanager van Riviera aan jullie voor: Elke Ydens. Elke zal voortaan onze Facebookpagina beheren en regelmatig berichten, foto’s en andere leuke ideetjes posten.

Dus wil je op de hoogte blijven van al het clubnieuws, leuke foto’s en interessante clubweetjes connecteer je dan met de Riviera Facebookpagina en deel zo veel mogelijk interessante en leuke ‘posts’ met al je andere facebookvrienden. En natuurlijk, niet vergeten onze fb-pagina te ‘liken’!

Riviera Bridge Academy

28-08-2017

Ook voor het nieuwe seizoen is onze Bridge Academy weer zeer actief. Naast de competitietrainingen voor onze Nationale ploegen, zijn er natuurlijk ook onze verfijningslessen voor iedere gepassioneerde bridger. Dit jaar wordt onze Bridge Academy geleid door Bert Geens. En Bert heeft een zeer fraai pakket van lessen samengesteld. Het is de basis van elk goed bridgespel, maar toch dikwijls zo verdomd moeilijk.

Het agenda voor dit seizoen:

Woe 27/9: Hoe je afspel verfijnen?
Woe 25/10: Hoe je tegenspel verbeteren?
Woe 29/11: Hoe een tweekleurenspellen uitbieden + uitgesteld limietbod?
Woe 31/01: Hoe en wanneer Reverse-handen bieden?
Woe 28/2: Volgbod, infodubbel en negatief doublet

Het basisconcept van de Bridge Academy blijft behouden: korte theoretische toelichting en nadien veel spelen onder begeleiding van ervaren coaches.

Iedereen is welkom op deze lessen. Je dient wel op voorhand in te schrijven. Dit kan via de inschrijvingslijsten op de club op per mail naar info@rivierabridgeclub.be.

De lessen gaan telkens door op de laatste woensdagavond van de maand en starten om 19u30.
De bijdrage per les is 6€ (incl hand-outs).

>> Webpagina Riviera Bridge Academy

Cursus Bridge voor beginners

21-08-2017

In september start elk jaar de basiscursus “bridge leren” op. Naar goede gewoonte organiseren we vooraf een kennismakingsavond. Deze avond is voor iedereen gratis en vrijblijvend. Op deze infoavond geven we eerst een korte toelichting over het spel, de verschillende lesdagen en tarieven, de club, .. maar gaan we vooral minibridge spelen.
Op deze wijze kunnen onze potentiële cursisten al eens proeven van deze boeiende sport en beter aanvoelen of bridge hun nieuwe passie kan worden.

Dus nodig familie, vrienden en kennissen uit op deze avond zodat zij zelf eens kunnen ervaren hoe leuk bridge spelen is.

Deze avond gaat door op donderdag 21 september en start om 19u30 op Riviera.

>> Basiscursus Bridge op Riviera

Digitale technologie in de bridgeclub

04-08-2017

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En vandaag doet deze technologie ook meer en meer zijn intrede in verschillende sporttakken en de hobbysfeer. Ook het online bridge spelen zit al jaren enorm in de lift en de markt van App’s opent ontzettend veel deuren naar nieuwe bridgemogelijkheden en –toepassingen.

En de grote hamvraag luidt: hoe zal dit digitale tijdperk het bridge spelen op de club gaan beïnvloeden? Eén ding is zeker, de trend is onomkeerbaar. En op Riviera hebben we resoluut gekozen om deze nieuwe technologieën te omarmen door te onderzoeken hoe ze ons clubaanbod kunnen aanvullen en verrijken. Wij zijn ervan overtuigd dat – in de nabije toekomst – online en offline spelen geleidelijk aan met elkaar zullen gaan versmelten (vooral ook door de mogelijkheden die virtual reality ons zal bieden).

Riviera heeft dan ook beslist om in haar hoogste reeks de biedingen voortaan via I-pads te laten verlopen. Dit geeft onmiddellijk talrijke voordelen: je kan een resultaat niet meer in de verkeerde richting ingeven, je kan niet meer voor de beurt bieden of uitkomen, bij een sprongbod wordt er door deze bridge-app automatisch een stopbord gegenereerd en kan er gedurende 10 seconden niet geboden worden, het bieden verloopt steeds sereen en op dezelfde wijze en bovendien kan je alle biedingen van alle tafels nadien online raadplegen en analyseren.

Want met de introductie van de biddingboxen werd het comfort van het bridge spelen aanzienlijk verhoogd maar daardoor zijn er ook wel - meestal onbedoeld - zeer duidelijke non-verbale signalen binnengeslopen (verschillende betekenis tussen een aarzelende of vastberaden pas of dubbel leggen, toch al een pas leggen of al bieden tijdens het stopbordje van de tegenpartij, …). Allemaal - bewust of onbewust - signalen naar de partner die nu grotendeels worden uitgesloten waardoor het bridgespel veel “zuiverder” wordt wat volledig terug volgens de oorspronkelijke geest van dit kaartspel is.

Eén ding is zeker, willen we in de toekomst nog jonge mensen warm blijven maken voor onze schitterende sport, dan zullen ook de bridgeclubs zich naar de 21ste eeuw moeten gaan upscalen en dus gaan moderniseren.

In Memoriam: Simonne Kockx

20-06-2017

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat Simonne Kockx op 87 jarige leeftijd plots is overleden. Simonne Kockx stond - samen met haar man zaliger Piet Kockx - mee aan de wieg van het clubhuis Riviera en onze club is sindsdien altijd één van haar grootste passies gebleven. Elke speeldag was ze present om mee een kaartje te leggen en nadien haar glaasje rosé aan de bar te drinken. Simonne was Riviera en Riviera was Simonne.
Wij zullen haar blijvend herinneren als een zelfstandige, sterke en immer fiere vrouw die steeds met volle teugen van het leven heeft genoten.
Met het overlijden van Simonne verliest Riviera dan ook een “zeer grote dame” uit haar geschiedenis.

Wij wensen de familie van Simonne Kockx zeer veel sterkte toe.

Nu vrijdag 23 juni is er de uitvaartplechtigheid in de Sint-Rochuskerk te Deurne-Zuid om 11u00.

Rouwadres: p/a Nieuwdreef 210, 2170 Merksem op naam van Simonne Delforge
of online: www.lvankuyk.be

Bridgeweekend Venray

19-06-2017

Ons 2de bridgeweekend zit erop. En het was opnieuw een zeer geslaagde editie. Met meer dan 80 deelnemers waren we dit keer. Het hotel, de bediening en de bridge accommodatie waren tiptop in orde. En bovenop hadden we ook ontzettend veel geluk met het uitzonderlijke mooie weer.

Aanvankelijk slechts één minpuntje: de hotelbar sloot om 01u00. Maar gelukkig werd dit - na een korte onderhandeling met de directie - aangepast aan het nachtritme van Riviera.

Overdag deed iedereen waar hij/zij zin in had: sommigen gingen in groep fietsen of wandelen rond de Maas, anderen verkenden dan liever en petit comité het stadje Venray of Venlo, sommigen verkozen de terrasjes en de winkeltjes, … . ’s Avonds was er dan het grote groepsevent: eerst samen eten in een aparte zaal aan mooie ronde feesttafels met aansluitend onze avonddrive. Doordat we met 70 bridgers waren, werd de drive in 2 reeksen gespeeld, opgesplitst volgens niveau/ervaring. Tijdens de drive was er koffie en thee à volenté en halverwege de drive werd er nog een typisch Hollands snackje door het hotel aangeboden. En voor de die hards werd er na de drive nog stevig ‘nagekaart’ in de bar van het hotel. Kortom, een geslaagd weekend.

Wij willen iedereen bedanken voor de schitterende sfeer en de vele complimenten. En in het bijzonder ook proficiat aan de vele cursisten die al onmiddellijk na de les beslisten om mee op bridgeweekend te gaan. Na de zomer starten we al met de zoektocht naar onze volgende bestemming. Dus voor de vele fans, reserveer alvast het weekend van 16-17 juni in jullie agenda van 2018.