Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Riviera Bridge Academy

28-08-2017

Ook voor het nieuwe seizoen is onze Bridge Academy weer zeer actief. Naast de competitietrainingen voor onze Nationale ploegen, zijn er natuurlijk ook onze verfijningslessen voor iedere gepassioneerde bridger. Dit jaar wordt onze Bridge Academy geleid door Bert Geens. En Bert heeft een zeer fraai pakket van lessen samengesteld. Het is de basis van elk goed bridgespel, maar toch dikwijls zo verdomd moeilijk.

Het agenda voor dit seizoen:

Woe 27/9: Hoe je afspel verfijnen?
Woe 25/10: Hoe je tegenspel verbeteren?
Woe 29/11: Hoe een tweekleurenspellen uitbieden + uitgesteld limietbod?
Woe 31/01: Hoe en wanneer Reverse-handen bieden?
Woe 28/2: Volgbod, infodubbel en negatief doublet

Het basisconcept van de Bridge Academy blijft behouden: korte theoretische toelichting en nadien veel spelen onder begeleiding van ervaren coaches.

Iedereen is welkom op deze lessen. Je dient wel op voorhand in te schrijven. Dit kan via de inschrijvingslijsten op de club op per mail naar info@rivierabridgeclub.be.

De lessen gaan telkens door op de laatste woensdagavond van de maand en starten om 19u30.
De bijdrage per les is 6€ (incl hand-outs).

>> Webpagina Riviera Bridge Academy

Cursus Bridge voor beginners

21-08-2017

In september start elk jaar de basiscursus “bridge leren” op. Naar goede gewoonte organiseren we vooraf een kennismakingsavond. Deze avond is voor iedereen gratis en vrijblijvend. Op deze infoavond geven we eerst een korte toelichting over het spel, de verschillende lesdagen en tarieven, de club, .. maar gaan we vooral minibridge spelen.
Op deze wijze kunnen onze potentiële cursisten al eens proeven van deze boeiende sport en beter aanvoelen of bridge hun nieuwe passie kan worden.

Dus nodig familie, vrienden en kennissen uit op deze avond zodat zij zelf eens kunnen ervaren hoe leuk bridge spelen is.

Deze avond gaat door op donderdag 21 september en start om 19u30 op Riviera.

>> Basiscursus Bridge op Riviera

Digitale technologie in de bridgeclub

04-08-2017

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En vandaag doet deze technologie ook meer en meer zijn intrede in verschillende sporttakken en de hobbysfeer. Ook het online bridge spelen zit al jaren enorm in de lift en de markt van App’s opent ontzettend veel deuren naar nieuwe bridgemogelijkheden en –toepassingen.

En de grote hamvraag luidt: hoe zal dit digitale tijdperk het bridge spelen op de club gaan beïnvloeden? Eén ding is zeker, de trend is onomkeerbaar. En op Riviera hebben we resoluut gekozen om deze nieuwe technologieën te omarmen door te onderzoeken hoe ze ons clubaanbod kunnen aanvullen en verrijken. Wij zijn ervan overtuigd dat – in de nabije toekomst – online en offline spelen geleidelijk aan met elkaar zullen gaan versmelten (vooral ook door de mogelijkheden die virtual reality ons zal bieden).

Riviera heeft dan ook beslist om in haar hoogste reeks de biedingen voortaan via I-pads te laten verlopen. Dit geeft onmiddellijk talrijke voordelen: je kan een resultaat niet meer in de verkeerde richting ingeven, je kan niet meer voor de beurt bieden of uitkomen, bij een sprongbod wordt er door deze bridge-app automatisch een stopbord gegenereerd en kan er gedurende 10 seconden niet geboden worden, het bieden verloopt steeds sereen en op dezelfde wijze en bovendien kan je alle biedingen van alle tafels nadien online raadplegen en analyseren.

Want met de introductie van de biddingboxen werd het comfort van het bridge spelen aanzienlijk verhoogd maar daardoor zijn er ook wel - meestal onbedoeld - zeer duidelijke non-verbale signalen binnengeslopen (verschillende betekenis tussen een aarzelende of vastberaden pas of dubbel leggen, toch al een pas leggen of al bieden tijdens het stopbordje van de tegenpartij, …). Allemaal - bewust of onbewust - signalen naar de partner die nu grotendeels worden uitgesloten waardoor het bridgespel veel “zuiverder” wordt wat volledig terug volgens de oorspronkelijke geest van dit kaartspel is.

Eén ding is zeker, willen we in de toekomst nog jonge mensen warm blijven maken voor onze schitterende sport, dan zullen ook de bridgeclubs zich naar de 21ste eeuw moeten gaan upscalen en dus gaan moderniseren.

In Memoriam: Simonne Kockx

20-06-2017

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat Simonne Kockx op 87 jarige leeftijd plots is overleden. Simonne Kockx stond - samen met haar man zaliger Piet Kockx - mee aan de wieg van het clubhuis Riviera en onze club is sindsdien altijd één van haar grootste passies gebleven. Elke speeldag was ze present om mee een kaartje te leggen en nadien haar glaasje rosé aan de bar te drinken. Simonne was Riviera en Riviera was Simonne.
Wij zullen haar blijvend herinneren als een zelfstandige, sterke en immer fiere vrouw die steeds met volle teugen van het leven heeft genoten.
Met het overlijden van Simonne verliest Riviera dan ook een “zeer grote dame” uit haar geschiedenis.

Wij wensen de familie van Simonne Kockx zeer veel sterkte toe.

Nu vrijdag 23 juni is er de uitvaartplechtigheid in de Sint-Rochuskerk te Deurne-Zuid om 11u00.

Rouwadres: p/a Nieuwdreef 210, 2170 Merksem op naam van Simonne Delforge
of online: www.lvankuyk.be

Bridgeweekend Venray

19-06-2017

Ons 2de bridgeweekend zit erop. En het was opnieuw een zeer geslaagde editie. Met meer dan 80 deelnemers waren we dit keer. Het hotel, de bediening en de bridge accommodatie waren tiptop in orde. En bovenop hadden we ook ontzettend veel geluk met het uitzonderlijke mooie weer.

Aanvankelijk slechts één minpuntje: de hotelbar sloot om 01u00. Maar gelukkig werd dit - na een korte onderhandeling met de directie - aangepast aan het nachtritme van Riviera.

Overdag deed iedereen waar hij/zij zin in had: sommigen gingen in groep fietsen of wandelen rond de Maas, anderen verkenden dan liever en petit comité het stadje Venray of Venlo, sommigen verkozen de terrasjes en de winkeltjes, … . ’s Avonds was er dan het grote groepsevent: eerst samen eten in een aparte zaal aan mooie ronde feesttafels met aansluitend onze avonddrive. Doordat we met 70 bridgers waren, werd de drive in 2 reeksen gespeeld, opgesplitst volgens niveau/ervaring. Tijdens de drive was er koffie en thee à volenté en halverwege de drive werd er nog een typisch Hollands snackje door het hotel aangeboden. En voor de die hards werd er na de drive nog stevig ‘nagekaart’ in de bar van het hotel. Kortom, een geslaagd weekend.

Wij willen iedereen bedanken voor de schitterende sfeer en de vele complimenten. En in het bijzonder ook proficiat aan de vele cursisten die al onmiddellijk na de les beslisten om mee op bridgeweekend te gaan. Na de zomer starten we al met de zoektocht naar onze volgende bestemming. Dus voor de vele fans, reserveer alvast het weekend van 16-17 juni in jullie agenda van 2018.

Bistro Riviera

16-06-2017

Katy & Peter, onze nieuwe uitbaters, lanceren vanaf dinsdag 11 juli ’Bistro Riviera’. Hierbij willen zij van Riviera een volwaardig clubhuis maken waar ook ‘de keuken’ elke dag open is.

Zo zal er in opstartfase elke donderdag om 18u00 en zondag om 13u30 een dagschotel aan democratische prijs geserveerd worden. Daarnaast zijn kleine snackgerechten, soep, broodjes en spaghetti dagelijks te verkrijgen.

Informatie omtrent prijzen, wanneer en welke gerechten zij dagelijks gaan serveren, kan je allemaal online raadplegen via een aparte rubriek op deze website (vanaf juli onder de tab ‘Bistro’ bovenaan de navigatiebalk), via Facebook en in de club zelf.

Aangezien zij steeds met verse producten werken, verzoeken ze om ten laatste twee dagen op voorhand te reserveren. Dit kan perfect online via onze Bistro-webpagina op de website van Riviera, via bistro@rivierabridgeclub.be of via de reservatielijst op de club.

Smakelijk!

STARTERSTORNOOI 2017

13-06-2017

Afgelopen zondag hebben onze cursisten hun eerste officiële bridgetornooi gespeeld te Beveren. Dit jaarlijks starterstornooi wordt gespeeld in 3 reeksen: 1ste jaars, 2de jaars en recreanten.

De Rivierianen waren met 40 deelnemers veruit de grootste delegatie. Vooraf hadden we samen op Riviera afgesproken om dan met z’n allen per luxebus naar Beveren af te reizen.

En het was een prachtige zonnige dag, een leuke ambiance en ook de sportieve resultaten mochten gezien worden:

- 1ste jaars: 8 paren in de top 20 met een hoogste plaats (6de) voor Rene Goldstein en Ariane Coene en ook nog een 8ste plaats voor Sonja Smits en Julienne Stynen
- 2de jaars: met een zeer knappe 3de plaats voor Luc Van Vlimmeren en Chantal Van Overmeir en een 6de plaats voor Fred Geldof en Tamara Stojanovic
- Recreanten: knappe 4de plaats voor Ria Boonen en Robert Van Den Eede en een 7de plaats voor Vera Gebruers en Diane Jaquet

Aan alle deelnemers een hele dikke proficiat!

Klik op onderstaande link voor de uitslag van de 1ste jaars. De andere uitslagen kan je raadplegen via de website van de VBL.

>> Uitslag 1ste jaars cursisten

Afscheidsfeestje Willy & Simonne

02-06-2017

ZONDAG 2 juli vanaf 13u30

Op 2 juli gaan onze lieve uitbaters Willy & Simonne met pensioen.
Wat gaan ze in godsnaam toch met al die vrije tijd doen?
Op Riviera weg met het idee oude van dagen.
Hier willen we daar niet over horen klagen.
Want we gaan feesten tot diep in de nacht.
Wat had je anders van Riviera verwacht?
Iedereen is welkom om dit mee te vieren hier.
Al etend, drinkend en dansend wordt het weer gegarandeerd veel plezier

Jij komt toch ook?

Exclusieve rondleiding ONZE-LIEVE-VROUWKATHEDRAAL

02-06-2017

Speciaal voor de leden van Riviera organiseert het bisdom Antwerpen een exclusieve rondleiding in de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal te Antwerpen. Deze Gotische kruiskerk staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed en de 90 m hoge toren gaat in 2018 voor 2 jaar dicht voor renovatiewerken. Dus een uitgelezen kans om nog eens ten volle te kunnen genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad Antwerpen. De rondleiding wordt begeleid door een ingewijde van het Bisdom waardoor de grootte van de groep wel strikt beperkt is.
Na deze fantastische toer, ontvangt het Bisdom iedereen in de tuin (zelden toegankelijk voor het grote publiek) voor een drankje.Wanneer? Zaterdag 24 juni 2017 – start toer om 19u00 (ter plaatse)
Bijdrage? GRATIS – het staat natuurlijk iedereen vrij om een centje in het offerblok te steken
Aantal deelnemers? Enkel de 25 eerste inschrijvingen gaan mee. Dus wil je deze unieke kans niet missen, dan is snel inschrijven de boodschap
Wie? vanwege de strikte beperking in aantal deelnemers, is dit exclusief voor leden van Riviera
Inschrijven? Enkel via de inschrijvingslijst op de club

Finale Beker van Vlaanderen

13-03-2017

Op 18 februari waren er de voorrondes voor de Beker van Vlaanderen. Een viertallentoernooi waarbij alle competitieteams uit de Liga- en de Nationale afdelingen, alsook gelegenheidsteams aan mogen deelnemen. In totaal streden al deze teams voor één van de 62 plaatsen in de grote finale van de Beker van Vlaanderen. 11 Rivieraploegen hadden in de voorronde zo'n ticket voor de finale weten te bemachtigen.

En op zondag 12 maart werd deze finale tenslotte gespeeld. Deze Cup Final wordt steeds gespeeld volgens een Swiss-formule zodat de betere en sterkere teams het steeds tegen elkaar moeten opnemen (enige uitzondering is dat je nooit 2 x tegen hetzelfde team kan spelen). De teams spelen voor eeuwige roem én voor hun club. Want elk team met ambitie wil natuurlijk die grote wisselbeker mee naar zijn club nemen.

En ja hoor, de prestigieuze Beker van Vlaanderen zal dit jaar opnieuw op de schoorsteen van onze club prijken. Want Riviera 1 was dit jaar het sterkste team van gans Vlaanderen. Een zeer dikke proficiat aan Steve De Roos, Burcu Usküp, Geert Aerts en Raf Vermeiren. En ook het 2de sterkste team kwam uit Riviera. Dus zeker ook hier een hele dikke proficiat voor Riviera 3 met Edwin Segers, Jurgen Maes, Betty Luyckx en Corneille Peeters. Het derde Rivierateam vinden we nog net terug op plaats 8. Ook hier een zeer knappe prestatie van Riviera 2: Nic Van den Bergh, Luk Van de Velde, Annemie Hardeman en Yulian Hristov.

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei 2017 strijden de 8 beste teams van de VBL tegen de 8 beste teams van de LBF voor de ultieme bridgebeker, nl The Belgian Cup. Veel succes aan onze 3 topteams.

>> Einduitslag Beker van Vlaanderen