Recreantentornooi

13-01-2020

De Vlaamse Bridge Liga organiseert ook dit jaar haar 'recreantentornooi'. Dit is een tornooi voor mensen die ofwel geen competitie spelen of wél competitie spelen, doch enkel in Liga 3 èn met een maximum aan 100 masterpoints.

Deelname kost 5,- euro per speler ( halverwege taart en koffie inbegrepen ).

De halve finales gaan door telkens om 14.00u:

• op 22 februari 2020 in Boeckenberg bridge club, (Boeckenberg sportcenter Grensstraat 9, 2100 Deurne)
  • op 29 februari 2020 in bridge club Lier, (café Refuge, Zimmerplein 12, 2500 Lier)

De beste paren gaan door naar de finale die plaats vindt op RIVIERA op 28 maart.

INSCHRIJVING met vermelding van waar en wanneer bij : Leen Neels

Verloren maandag

06-01-2020

Drie keer per jaar mag er aan de bridgetafel gegeten worden op Riviera! Naar goede gewoonte offreren wij de week van Verloren Maandag (13 januari 2020) naar keuze een appelbol of een worstenbrood op dinsdag, woensdag en donderdag aan alle deelnemers.

Ook voor de cursisten op donderdag en zondag is er één voorzien.

Een goede raad: u hoeft niet te dringen. Wacht tot uw tafel gevraagd wordt. Zo voorkomen we de klassieke lange wachtrij.

En verder: smullen maar!!

Newyear Bridge Rally

05-01-2020

De winnaar van de 1ste Newyear Bridgedrive is ...... Julien Vermeyen. Gefeliciteerd !!! Ook bedankt aan allen die deelnamen en zorgden voor een mooie bezetting. Zeker voor herhaling vatbaar.

Happy Newyear

24-12-2019

Riviera Bridgeclub wenst al zijn leden en familie een voorspoedig en gezond 2020. Om het nieuwe jaar vrolijk in te zetten organiseren wij de inmiddels klassieke nieuwjaarsdrink.

Zondag 5 januari, na de drive, is iedereen uitgenodigd op deze drink. Dus ook diegenen die 's morgens niet gespeeld hebben.

Kom gerust langs op de club en geniet van een babbeltje en een drankje. Het bestuur verzorgt de soep, warme chocolademelk, glühwein en (voldoende) jenever en zo zetten we samen een gegarandeerd schitterend bridgejaar in.

Happy hour - Newyear Bridge Rally

23-12-2019

De eerste speeldag van deze reeks zit erop.
Bijgewoond door spelers van alle categorieën resulteerde dit in een kwalitatieve en gezellige bridgenamiddag. Julien en Herman in NZ en Willy en Griet in OW waren de winnaars van deze wedstrijd.

Omdat de competitie stil ligt tem 18 januari en omdat de club de volgende dinsdagen en woensdagen gesloten is, hebben we deze reeks ingelast om iedereen dat extra speelmoment te bieden.

Om het extra gezellig te maken is er zaterdag 28 december van 18.00u tot 19.00 u Happy Hour om het jaar samen uit te wuiven.

Tot zaterdag voor opnieuw een topmoment op Riviera!

Rospot van 10 kg

09-12-2019

De rospot is volledig gevuld geraakt met rosse centjes.
Zijn gewicht was 10 kg en 30 gr. Dit vertegenwoordigt een som van bij benadering €70.

Dit bedrag komt ten goede aan Kom op Tegen Kanker.

Hartelijk dank aan allen die hebben bijgedragen.

Selecties Europees Kampioenschap Open Teams

09-12-2019

In het weekend van 7 en 8 december werd op Riviera de laatste fase betwist van de selecties voor het Europees Kampioenschap Open Teams. De winnaars van deze selecties zullen België vertegenwoordigen in de komende 55ste European Open Team Championship. Dit kampioenschap vindt plaats in Madeira van 17 tot 27 juni.

Het was een spannende strijd tussen het team Caputo en het team Coenraets. Maar uiteindelijk heeft het team Caputo overtuigend gewonnen met 342 IMPs. Het team Coenraets behaalde 262 IMPs.

Het Team Caputo bestaat uit volgende personen: Philippe Caputo, Mike Vandervorst, Steven De Donder, Sam Bahbout, Steve De Roos en Geert Arts. Onder hen dus maar liefst vier leden van Riviera.

Rospot op Riviera

07-11-2019

Vanaf december 2019 zullen de rosse muntjes van 1 en 2 cent uit onze portemonnees verdwijnen. Daarom roept Kom op tegen Kanker dit najaar Vlaanderen nog een allerlaatste keer op om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker.

Daarom nu ook op Riviera een Rospot. De pot mag ook gevuld worden met ander kleingeld of briefjes zolang het maar Euro's zijn.

Vullen kan tot 12 december. Daarna wordt de pot naar de KBC gebracht.

Cursus Bridge voor beginners

02-09-2019

In september start niet enkel het nieuwe schooljaar maar start er ook een nieuwe cursus “Bridge leren”. Geïnteresseerde cursisten nodigen we graag uit op onze kennismakingsavond. Op deze infoavond geven we eerst een korte toelichting over het spel, de verschillende lesdagen, tarieven, de club, .. maar gaan we vooral minibridge spelen. Op deze wijze kunnen onze potentiële cursisten al eens proeven van deze boeiende sport en beter aanvoelen of bridge hun nieuwe passie kan worden.

Dus nodig familie, vrienden en kennissen uit op deze avond zodat zij zelf eens kunnen ervaren hoe ontzettend leuk bridge spelen is.

Deze avond gaat door op donderdag 26 september en start om 19u30 op Riviera.
Inschrijven voor deze avond kan via een mailtje naar Riviera Bridge Club .

Beker van Belgie - winnaars 2019

10-06-2019

Op 8 en 9 juni werd op Riviera gestreden voor de Beker van Belgie, the Belgian Cup.
Hieraan namen 8 Vlaamse en 8 Waalse ploegen deel.

Nadat vorig jaar Riviera 1 de beker in de wacht sleepte, was het dit jaar de beurt aan Squeeze 1. Zij versloegen in de finale De Teuten 1.
De leden van Squeeze 1, namelijk Steven De Donder, Johan De Grave, Greet Vydt en Hubert Janssens zijn alle 4 lid van zowel Squeeze als Riviera.

De volledige uitslag kan hier gevonden worden.