Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Stand na zitting 5 Schaal Kockx staat on-line

21-01-2019

De stand na zitting 5 staat online

>> Link naar Pagina schaal Kockx

Nieuwjaarsdrink 2019

21-12-2018

Kerst en Nieuwjaar staan weer voor de deur. De tijd van kerstmuziek, gezelligheid en koude neuzen. En tijdens onze jaarlijkse Nieuwjaarsdrink combineren we dit allemaal.
Zoals elk jaar nodigt het bestuur de leden van Riviera uit in onze winterbar om samen met ons te klinken op het nieuwe jaar.

Vergeet niet om je goed in te duffelen want ook dit jaar staat onze winterbar buiten op het terras opgesteld.
Vanaf 13u00 ontvangen wij iedereen graag voor een glaasje en een babbel. En ook dit jaar trakteren we iedereen op typische winterdranken: jenever, glühwein, warme chocomelk en soep (zolang de voorraad strekt).

Wanneer? zondag 6 januari vanaf 13u00.

Dus kom zeker even langs voor een lekker glaasje en een gezellige babbel met het bestuur. Wij zorgen voor voldoende warmte en een toffe ambiance. Onze winterbar is doorlopend open van 13u00 tot 16u00.

Belgen in Meesterklasse van Nederland

17-12-2018

Twee van onze leden, Steve De Roos en Steven De Donder, spelen dit jaar mee in de Meesterklasse Viertallen. De Meesterklasse Viertallen is de belangrijkste viertallencompetitie van Nederland. Deze competitie bestaat uit tien teams. Steve en Steven spelen voor BC Theseus. Andere teams in deze competitie zijn Het Witte Huis 1, 2 en 3, BC ’t Onstein 1,2 en 3, BC Oog in Al en BC de Lombard.

Na de round-robin van 18 rondes behaalde BC Theseus de 5de plaats. Maar in de butler stand is er een opmerkelijke prestatie van Steve en Steven. Zij staan 2de met een gemiddelde score van 7. Zij worden enkel voorafgegaan door Maarten Schollaardt & Merijn Groenenboom van het Witte Huis 2 met een gemiddelde score van 10 en zij laten heel wat wereldkampioenen achter zich.

>> Meer info

Zero Party 2018

03-11-2018

Een spetterend feest, Dank aan iedereen die erbij was Proficiat aan onze nullen 2018 Dank aan de Petra, Julie en Alexander en hun team.

Minibridge-initiatoren gezocht

15-10-2018

De Vlaamse Bridge Liga organiseert een avond Minibridge-initiator. Dit is bedoeld voor bridgers die, ongeacht hun bridgeniveau, op een leuke en enthousiaste manier enkele familieleden, vrienden of kennissen willen laten kennismaken met (mini)bridge.

Op zo'n anderhalf uur tot twee uur worden de verschillende mogelijkheden van minibridge uitgelegd en uitgetest door de aanwezigen. Dit kan op een weekavond of ergens in het weekend georganiseerd worden afhankelijk van de lokale voorkeuren.

Bij afloop van de avond, krijgen de aanwezigen een certificaat van Minibridge-initiator met daarbij toegang tot materiaal.
Inschrijven kan via minibridge@vbl.be met vermelding van in welke regio je dit wilt volgen.

Riviera op Internationaal tornooi in Pula

18-09-2018

Van vrijdag 7 september tot zaterdag 15 september werd in PULA het 57ste International Bridge Festival gehouden.

Een paar van Riviera heeft een topuitslag behaald op het sterk bezette tornooi BRK open pairs. Wouter Van den Hove en Jan Duverger eindigden op de 4de plaats op 291 paren met een percentage van 60,84%.

>> Volledige uitslag van dit tornooi

Riviera top op Sinjorentocht 2018

09-09-2018

Dit jaar eindigden op de eerste 2 plaatsen Riviera paren.

Plaats 1 was voor Prith Roy en Nick Van den Bergh met 73.38%.
Plaats 2 was voor Steve De Roos en Geert Arts met 72,25%

Top waren ook alle vrijwilligers die van dit event een groot succes hebben gemaakt.

Imker Jan op Riviera

24-08-2018

De bijen- en vlinderpopulaties in de wereld dreigen uit te sterven. Wetenschappers uit 124 landen luiden de noodklok vermits de situatie “zeer zorgwekkend” is. Ze zijn immers tot de conclusie gekomen dat liefst meer dan de helft van beide diersoorten in gevaar is en dat is heel slecht nieuws voor ons en ons milieu. De gevolgen voor de mens zijn groot: ruim driekwart van onze landbouwproducten is afhankelijk van deze dieren. Dan gaat het over onze voeding, zoals fruit, groente, koffie, cacao, noten en plantaardige olie. Dus zonder deze insecten een lege winkelkar.

De oorzaken van deze massale uitsterving zijn divers. Een belangrijk deel ligt bij het gebruik van pesticiden door de landbouw en particulieren. Daarbovenop is er ook de mijt Verroa en de Nosema-parasieten die de bijen enorm verzwakken. En sinds kort is er in Vlaanderen een nieuwe gevaarlijke uitheemse reuze wesp in opmars, de Aziatische Hoornaar die de bijennesten aanvalt en volledig leegrooft.

En dus wil Riviera met zijn grote tuin, gelegen in natuurgebied Ertbrugge zijn steentje bijdragen. 2 Jaar geleden zijn we al gestart met het aanleggen van een rijke habitat met stuifmeel- en nectarbronnen. Tevens hebben we een bijenhotel geplaatst waar wilde bijen hun eieren kunnen leggen. De volgende stap die we nu nemen is, in samenwerking met een lokale imker uit onze wijk, in onze grote tuin 2 bijenkasten plaatsen. Zij zullen begin september overkomen van het kasteel Sterckshof te Deurne en door Jan Aerts, onze imker, verder opgevolgd en verzorgd worden.

Wim Charpentier, nieuwe voorzitter van Riviera

20-08-2018

Door zijn recente benoeming tot voorzitter van de Belgische Bridge Federatie heeft Raf Bahbout zijn ontslag als voorzitter en bestuurslid bij Riviera Bridge Club ingediend.
Het bestuur van Riviera heeft daarop unaniem Wim Charpentier tot opvolger van Raf verkozen.

Met Wim wordt de belangrijke verjonging van het voorzitterschap verder doorgetrokken. Maar ondanks zijn relatief jonge leeftijd van 45 jaar, komt Wim al meer dan 30 jaar op de club. Want al van jongs af aan, kwam hij mee met zijn ouders naar Riviera. Wim is dus een jonge voorzitter maar met een zeer grote kennis van en respect voor onze clubgeschiedenis.

Met Wim verzekert Riviera zich blijvend van goed en dynamisch bestuur. Daarnaast zal Wim ook verder blijven inzetten op de belangrijke verbreding en verjonging van onze club.

Wij willen Raf Bahbout ontzettend bedanken voor zijn grote bijdrage als voorzitter van Riviera en ook Wim van harte proficiat en veel succes met deze uitdagende taak toewensen.

Cursus Bridge voor beginners

10-08-2018

In september start niet enkel het nieuwe schooljaar maar start er ook een nieuwe cursus “Bridge leren” op. Geïnteresseerden cursisten nodigen we graag uit op onze kennismakingsavond. Op deze infoavond geven we eerst een korte toelichting over het spel, de verschillende lesdagen, tarieven, de club, .. maar gaan we vooral minibridge spelen. Op deze wijze kunnen onze potentiële cursisten al eens proeven van deze boeiende sport en beter aanvoelen of bridge hun nieuwe passie kan worden.

Dus nodig familie, vrienden en kennissen uit op deze avond zodat zij zelf eens kunnen ervaren hoe ontzettend leuk bridge spelen is.

Deze avond gaat door op donderdag 20 september en start om 19u30 op Riviera.