Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Riviera top op Sinjorentocht 2018

09-09-2018

Dit jaar eindigden op de eerste 2 plaatsen Riviera paren.

Plaats 1 was voor Prith Roy en Nick Van den Bergh met 73.38%.
Plaats 2 was voor Steve De Roos en Geert Arts met 72,25%

Top waren ook alle vrijwilligers die van dit event een groot succes hebben gemaakt.

Imker Jan op Riviera

24-08-2018

De bijen- en vlinderpopulaties in de wereld dreigen uit te sterven. Wetenschappers uit 124 landen luiden de noodklok vermits de situatie “zeer zorgwekkend” is. Ze zijn immers tot de conclusie gekomen dat liefst meer dan de helft van beide diersoorten in gevaar is en dat is heel slecht nieuws voor ons en ons milieu. De gevolgen voor de mens zijn groot: ruim driekwart van onze landbouwproducten is afhankelijk van deze dieren. Dan gaat het over onze voeding, zoals fruit, groente, koffie, cacao, noten en plantaardige olie. Dus zonder deze insecten een lege winkelkar.

De oorzaken van deze massale uitsterving zijn divers. Een belangrijk deel ligt bij het gebruik van pesticiden door de landbouw en particulieren. Daarbovenop is er ook de mijt Verroa en de Nosema-parasieten die de bijen enorm verzwakken. En sinds kort is er in Vlaanderen een nieuwe gevaarlijke uitheemse reuze wesp in opmars, de Aziatische Hoornaar die de bijennesten aanvalt en volledig leegrooft.

En dus wil Riviera met zijn grote tuin, gelegen in natuurgebied Ertbrugge zijn steentje bijdragen. 2 Jaar geleden zijn we al gestart met het aanleggen van een rijke habitat met stuifmeel- en nectarbronnen. Tevens hebben we een bijenhotel geplaatst waar wilde bijen hun eieren kunnen leggen. De volgende stap die we nu nemen is, in samenwerking met een lokale imker uit onze wijk, in onze grote tuin 2 bijenkasten plaatsen. Zij zullen begin september overkomen van het kasteel Sterckshof te Deurne en door Jan Aerts, onze imker, verder opgevolgd en verzorgd worden.

Wim Charpentier, nieuwe voorzitter van Riviera

20-08-2018

Door zijn recente benoeming tot voorzitter van de Belgische Bridge Federatie heeft Raf Bahbout zijn ontslag als voorzitter en bestuurslid bij Riviera Bridge Club ingediend.
Het bestuur van Riviera heeft daarop unaniem Wim Charpentier tot opvolger van Raf verkozen.

Met Wim wordt de belangrijke verjonging van het voorzitterschap verder doorgetrokken. Maar ondanks zijn relatief jonge leeftijd van 45 jaar, komt Wim al meer dan 30 jaar op de club. Want al van jongs af aan, kwam hij mee met zijn ouders naar Riviera. Wim is dus een jonge voorzitter maar met een zeer grote kennis van en respect voor onze clubgeschiedenis.

Met Wim verzekert Riviera zich blijvend van goed en dynamisch bestuur. Daarnaast zal Wim ook verder blijven inzetten op de belangrijke verbreding en verjonging van onze club.

Wij willen Raf Bahbout ontzettend bedanken voor zijn grote bijdrage als voorzitter van Riviera en ook Wim van harte proficiat en veel succes met deze uitdagende taak toewensen.

Cursus Bridge voor beginners

10-08-2018

In september start niet enkel het nieuwe schooljaar maar start er ook een nieuwe cursus “Bridge leren” op. Geïnteresseerden cursisten nodigen we graag uit op onze kennismakingsavond. Op deze infoavond geven we eerst een korte toelichting over het spel, de verschillende lesdagen, tarieven, de club, .. maar gaan we vooral minibridge spelen. Op deze wijze kunnen onze potentiële cursisten al eens proeven van deze boeiende sport en beter aanvoelen of bridge hun nieuwe passie kan worden.

Dus nodig familie, vrienden en kennissen uit op deze avond zodat zij zelf eens kunnen ervaren hoe ontzettend leuk bridge spelen is.

Deze avond gaat door op donderdag 20 september en start om 19u30 op Riviera.

Bridgenieuws maand juli

01-08-2018

We hebben net één van de warmste julimaanden sinds het ontstaan van de club achter ons. En ons terras heeft meer dan ooit zijn dienst bewezen. Op zaterdag wordt er al steevast op het zomerterras gespeeld, maar ook tijdens de andere drives horen we meer en meer de vraag om buiten in de geborgen lommerte van ons terras te kunnen spelen.

En in juli was ons terras ook enorm populair tijdens de 2 bridgetoernooien: ons Swiss Parentornooi van zaterdag 7 juli en ons Cheese & Beer Bridge Event van 28 juli.

De Swiss Paren werd met grote voorsprong gewonnen door Steven De Donder en Johan Degraeve .

En de wisseltrofee 'Prith Roy' van onze Cheese & Beer werd toch wel verrassend gewonnen door een geweldig damespaar: Liliane Van Immerseel en Rita Van Eccelpoel. Zeg nu nog dat vrouwen, drinken en bridge niet zo best combineren. Alhoewel, ... de foto wekt toch het ernstige vermoeden dat er best geen elfde ronde meer moest komen ♥.

Aan beide bridgeparen een hele dikke proficiat!

Beide uitslagen zijn te bekijken op deze website onder de tab 'Activiteiten' en dan de subtab 'toernooien' en dan op het betreffende event klikken.

Julie & Alexander, onze nieuwe uitbaters

30-07-2018

Vanaf 1 augustus nemen Julie Lambin & Alexander Bellens de uitbating van Riviera Bridge Club definitief over.

Beide zijn al verschillende jaren actief in de horeca: Julie vooral in de keuken en in de zaal, Alexander ook in de zaal en als manager. Dus, het ideale koppel voor onze club.

Riviera is hun eerste stap als zelfstandig uitbatingskoppel. Tijdens de selectiegesprekken was de klik er langs beide kanten meteen. Een dynamisch, enthousiast koppel dat een frisse en vooral jonge wind over Riviera zal doen waaien. En voor hen is het laagdrempelig investeringsmodel van Riviera ideaal als startende zelfstandigen in de horeca.

Julie is al een maand in opleiding en vanaf 1 augustus is ook Alexander door zijn opzegperiode bij zijn huidige werkgever en zullen ze met veel goesting en engagement de uitbating van Riviera definitief op zich nemen.

Wij wensen hen alvast zeer veel succes en vooral zeer veel werkvreugde toe.

Het Bestuur van Riviera

Nieuwe voorzitter Belgische Bridge Federatie

30-07-2018

In België is er een Vlaamse - (VBL) en een Waalse Bridge Liga (LBF). Deze 2 Liga's worden door de Belgische Bridge Federatie (BBF) overkoepeld. De BBF werd meer dan 10 jaar geleid door Marc De Pauw. Marc was daarnaast ook nog penningmeester van de European Bridge League (EBL).

Sinds 27 juni is Raf Bahbout als opvolger door de Raad van Bestuur van de VBL en LBF verkozen om de BBF als nieuwe voorzitter te leiden. Marc De Pauw blijft zeer actief op het Europese niveau. Deze tandem zal ervoor zorgen dat België ook in de toekomst op Europees niveau een actieve rol zal blijven spelen en een nauw contact met de andere Europese federaties zal onderhouden.

Maar ook op nationaal vlak liggen er vele uitdagingen en complexe dossiers te wachten. Samen met het Dagelijks Bestuur - Yves Meyus, Alain Moulart en Dominique Stuyck – en de Raad van Bestuur - Zvi Engel, Armand Van de Ven, Christof Bossuyt, Eric Damseaux, Bert Geens, Alain Labaere, Pascaline Leblu en Pieter Van Parijs – zal er met veel enthousiasme en vlijt aan deze dossiers gewerkt worden. Riviera wenst hen alvast zeer veel succes met de talrijke challenges.

Bridgelessen: Hoe bepaalde handen beter uitbieden?

12-06-2018

Elke bridgespeler – recreant of niet - speelt ook om een zo’n best mogelijk resultaat te behalen. Want een goed resultaat ervaren we allemaal als zeer prettig. En naarmate we meer jaren spelen, halen we steeds meer voordeel uit onze ervaring. Nu, willen we dit leerproces een flink duwtje in de rug geven, dan zijn bridgelessen daar ideaal voor. Want op 1 lesavond leer je meer dan wat je misschien zou leren door 250 drives te spelen.

We voorzien 2 specifieke lessen die je bridgespel zullen verfijnen waardoor je gegarandeerd meer bridgeplezier zal beleven. Deze lessen zijn bedoeld voor spelers die al een goede basistechniek hebben. De focus van deze lessen ligt erin om nog meer voldoening uit je biedingen te halen en op het verbeteren van je tegenspel.

Het programma:

Woe 11 juli: Omgaan met de brede range van partners volgbod.

Woe 25 juli: Controlebiedingen gebruiken voor lichte slempogingen

De bijdrage per les bedraagt 5€ per persoon voor leden en 7€ voor niet-leden van Riviera. In deze bijdrage is de handout inbegrepen.

Inschrijven kan via de inschrijvingslijsten op de club of via onderstaande link.

>> Inschrijvingsformulier

Starterstornooi 2018

11-06-2018

Afgelopen zondag was er het jaarlijks starterstornooi van de VBL in BC Beveren. Zoals steeds was Riviera met een ruime delegatie 1ste en 2de jaars bridgers vertegenwoordigd (zie foto). Vooraf trakteert Riviera zijn deelnemers op een receptie met een hapje en een drankje en nadien reizen we dan per luxebus af naar Beveren. En de ontvangst en sfeer waren weer top in bridgeclub Beveren.

Een zaal vol beginnende bridgers die aan hun eerste officieel bridgetornooi deelnamen. Steeds een zeer spannende bedoening die voor alle deelnemers super is meegevallen. Al onze 'nieuwe' leden hebben het schitterend gedaan en hebben zich vooral zeer goed geamuseerd. Proficiat aan alle deelnemers en wij wensen iedereen nog ontzettend veel leuke en ontspannende momenten aan de bridgetafel toe.

Onderaan de uitslag van de 1ste jaars cursisten. Voor de uitslagen van de andere reeksen dien je naar de website van de VBL te surfen.

>> uitslag 1ste jaars

Belgian Pairs 2018

09-06-2018

Afgelopen weekend was er de finale van de Belgian Pairs. Hierbij wordt er jaarlijks naar de titel van beste Belgische paar gestreden. Eerst wordt op liga-niveau een selectie gespeeld waarna dan de 22 beste VBL- en LBF-paren het tegen elkaar opnemen in de halve finale van the Belgian Pairs.

De 16 beste paren van deze 44, strijden in de finale dan voor de schitterende titel van Belgian Pair 2018. Bij de 16 finalisten ook 5 paren van Riviera. En onze paren hebben het schitterend gedaan: 3 paren in de top 5. Maar de absolute uitblinkers waren natuurlijk de winnaars van deze editie. 2 Spelers van Riviera2: Hubert Janssens en Kris Somers. Fantastisch resultaat en dus een hele dikke proficiat!

En zo pakt Riviera, naast de “Belgian Cup” ook de titel van “Belgian Pairs”, de 2 meest prestigieuze titels op 1 seizoen. Als we dan ook nog de finale in Honneur meetellen, kunnen we werkelijk van een absoluut top seizoen spreken.

>> Uitslagen