Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Afscheidsfeestje Willy & Simonne

02-06-2017

ZONDAG 2 juli vanaf 13u30

Op 2 juli gaan onze lieve uitbaters Willy & Simonne met pensioen.
Wat gaan ze in godsnaam toch met al die vrije tijd doen?
Op Riviera weg met het idee oude van dagen.
Hier willen we daar niet over horen klagen.
Want we gaan feesten tot diep in de nacht.
Wat had je anders van Riviera verwacht?
Iedereen is welkom om dit mee te vieren hier.
Al etend, drinkend en dansend wordt het weer gegarandeerd veel plezier

Jij komt toch ook?

Exclusieve rondleiding ONZE-LIEVE-VROUWKATHEDRAAL

02-06-2017

Speciaal voor de leden van Riviera organiseert het bisdom Antwerpen een exclusieve rondleiding in de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal te Antwerpen. Deze Gotische kruiskerk staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed en de 90 m hoge toren gaat in 2018 voor 2 jaar dicht voor renovatiewerken. Dus een uitgelezen kans om nog eens ten volle te kunnen genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad Antwerpen. De rondleiding wordt begeleid door een ingewijde van het Bisdom waardoor de grootte van de groep wel strikt beperkt is.
Na deze fantastische toer, ontvangt het Bisdom iedereen in de tuin (zelden toegankelijk voor het grote publiek) voor een drankje.Wanneer? Zaterdag 24 juni 2017 – start toer om 19u00 (ter plaatse)
Bijdrage? GRATIS – het staat natuurlijk iedereen vrij om een centje in het offerblok te steken
Aantal deelnemers? Enkel de 25 eerste inschrijvingen gaan mee. Dus wil je deze unieke kans niet missen, dan is snel inschrijven de boodschap
Wie? vanwege de strikte beperking in aantal deelnemers, is dit exclusief voor leden van Riviera
Inschrijven? Enkel via de inschrijvingslijst op de club

Finale Beker van Vlaanderen

13-03-2017

Op 18 februari waren er de voorrondes voor de Beker van Vlaanderen. Een viertallentoernooi waarbij alle competitieteams uit de Liga- en de Nationale afdelingen, alsook gelegenheidsteams aan mogen deelnemen. In totaal streden al deze teams voor één van de 62 plaatsen in de grote finale van de Beker van Vlaanderen. 11 Rivieraploegen hadden in de voorronde zo'n ticket voor de finale weten te bemachtigen.

En op zondag 12 maart werd deze finale tenslotte gespeeld. Deze Cup Final wordt steeds gespeeld volgens een Swiss-formule zodat de betere en sterkere teams het steeds tegen elkaar moeten opnemen (enige uitzondering is dat je nooit 2 x tegen hetzelfde team kan spelen). De teams spelen voor eeuwige roem én voor hun club. Want elk team met ambitie wil natuurlijk die grote wisselbeker mee naar zijn club nemen.

En ja hoor, de prestigieuze Beker van Vlaanderen zal dit jaar opnieuw op de schoorsteen van onze club prijken. Want Riviera 1 was dit jaar het sterkste team van gans Vlaanderen. Een zeer dikke proficiat aan Steve De Roos, Burcu Usküp, Geert Aerts en Raf Vermeiren. En ook het 2de sterkste team kwam uit Riviera. Dus zeker ook hier een hele dikke proficiat voor Riviera 3 met Edwin Segers, Jurgen Maes, Betty Luyckx en Corneille Peeters. Het derde Rivierateam vinden we nog net terug op plaats 8. Ook hier een zeer knappe prestatie van Riviera 2: Nic Van den Bergh, Luk Van de Velde, Annemie Hardeman en Yulian Hristov.

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei 2017 strijden de 8 beste teams van de VBL tegen de 8 beste teams van de LBF voor de ultieme bridgebeker, nl The Belgian Cup. Veel succes aan onze 3 topteams.

>> Einduitslag Beker van Vlaanderen

Themalessen Bridge op Riviera

21-02-2017

Bridge kan verslavend zijn. En elke bridger speelt steeds met de bedoeling om zo'n best mogelijk resultaat te behalen. Daardoor willen velen graag hun bridgekennis verder verruimen. Dus start Riviera binnenkort terug op met een aantal themalessen.

De lessen gaan steeds door op woensdagavond, van 19u45 tot 22u45. Je kan vanzelfsprekend per les inschrijven.

Het programma:

* 15 maart: hoe je afspel verfijnen?
* 22 maart: Rubensohl/Lebensohl: conventies die je wapenen tegen "zwakke" tussenbiedingen door de tegenpartij
* 29 maart: hoe een 2-kleurenspel tussenbieden + bijhorende kaartwaardering ?
* 26 april: hoe beter tegenspelen door toepassen van distributiesignalen?

Lesgever: Bert Geens, één van onze jongste spelers die in de Belgische ere-afdeling speelt

Wie? iedereen (leden en niet-leden) met minstens 2 jaar bridge ervaring

Bijdrage per les: 5€ pp (inclusief handouts)

Inschrijven kan via de inschrijvingslijsten op de club of per mail naar info@rivierabridgeclub.be

Zelfstandige uitbaters voor Clubhouse Riviera Bridge Club gezocht

13-02-2017

Is horeca jullie passie? En dromen jullie ervan een eigen zaak te runnen maar met garantie van inkomen en met een minimale investering? Dan is dit jullie gedroomde kans. Want voor de uitbating van ons clubhuis zijn wij op zoek naar nieuwe dynamische uitbaters:

PROFIEL:
Wij zijn op zoek naar zelfstandige uitbaters (= koppel) die de volledige verantwoordelijkheid dragen over de uitbating van Clubhouse Riviera Bridge Club en dit vanaf juni/juli 2017 of later in overleg met de huidige uitbater:

- U en uw partner zijn Nederlandstalig en bij voorkeur gediplomeerde of ervaren horecaondernemers
- Jullie zijn zeer sociaal vaardig en stellen de klant steeds centraal
- Minstens één van jullie heeft kookervaring

AANBOD:
- Een aantrekkelijke verdienste
- Op zelfstandige basis onder een uitbatingsovereenkomst (maandelijkse vergoeding)
- Een bedrijfsklaar concept met beperkte investering
- Volledig ingerichte horecazaak
- Ruime huisvesting en nutsvoorzieningen inbegrepen

Interesse? Voor meer info en/of een afspraak kan je vrijblijvend contact opnemen via e-mail naar info@rivierabridgeclub.be of via gsm op nr 0498/69.21.18

ALGEMENE LEDENVERGADERING RIVIERA

10-02-2017

Donderdag 2 maart is er de jaarlijkse Algemene LedenVergadering van Bridgeclub Riviera vzw. Dan zijn alle leden van Riviera welkom en hebben zij ook stemrecht op deze ALV. Op de ALV licht het bestuur de financiële resultaten van de club toe, alsook het gevoerde beleid van 2016 en te voeren beleid voor 2017. Tevens wordt de samenstelling van het bestuur beslist. En daarnaast is dit natuurlijk ook het forum bij uitstek om vragen, opmerkingen en meningen aan het bestuur kenbaar te maken.

Dit jaar starten we veel vroeger dan anders, nl om 19u00 en voorzien we dat de vergadering zal duren tot 20u15. Vanaf 20u30 zal er dan nog een bridgedrive van 21 giften gespeeld worden. Tijdens deze drive trakteert het bestuur op een hapje.

Dus kom zeker naar de ALV van Riviera zodat je helemaal op de hoogte bent van wat er allemaal staat te gebeuren op Riviera. En kan je door omstandigheden zelf niet aanwezig zijn, kan je je stem laten vertegenwoordigen via een volmacht.

Bridgeweekend Venray

06-02-2017

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar in Renesse, was het duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was. Met een bende van 57 gasten van verschillend pluimage (bridgers en niet-bridgers, leden van diverse bridgeclubs, sportievelingen en terrasjesgangers , ”¦) hebben we toen een fantastisch mooi weekend beleefd.

En de mond-aan-mond reclame heeft duidelijk zijn werk gedaan, want met nog 10 dagen te gaan, zitten we nu al aan 75 inschrijvingen. En ook nu weer bestaat de groep uit bridgers van verschillende clubs. Dus als - net zoals vorig jaar - de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn, belooft het ook voor deze editie weer een superleuk weekend te worden.

Dus wil je er ook bij zijn, boek dan nog snel één van de laatste kamers. De inschrijvingen worden op 15 februari afgesloten.

Voor meer info, click op onderstaande link.

>> meer info over Venray

Nieuwjaarswensen

27-12-2016

2016 was weer een bijzonder succesvol jaar voor Riviera. De vele toernooien en organisaties werden druk bezocht en we konden dit jaar ook een aantal nieuwe leuke events op de kalender zetten. En voor dit welvarend jaar willen we iedereen dan ook van harte bedanken.

En zo staan we aan de vooravond van een nieuw jaar. En 2017 belooft alvast weer een zeer boeiend jaar te worden maar daarover later meer. Laten we alvast beginnen met onze traditionele Nieuwjaarswensen:

Dat het nieuwe jaar rijk mag zijn aan
Mooie dagen en een goede gezondheid
En ook aan zeer veel liefde en voorspoed
En vooral veel geluk en vrede mag dragen

Voor iedereen een fantastisch en gelukkig Nieuwjaar vanwege het bestuur!

Nieuwjaarsdrink op Riviera

20-12-2016

Riviera houdt van goede gewoontes en de jaarlijkse Nieuwjaarsdrink is er daar zeker één van. Het bestuur van Riviera nodigt dan al haar leden uit om mee een glaasje op het nieuw jaar te komen klinken.

Dit jaar wel dikke mutsen, jassen en sjaals meebrengen, want de Nieuwjaarsdrink doen we dit jaar in volle wintertraditie: buiten in openlucht. Voor de gelegenheid zullen we een gezellige winterbar buiten opzetten waar iedereen gratis kan genieten van een groot aanbod aan dranken: jenever, glühwein, warme chocomelk, soep en fruitsap.

En natuurlijk zorgen we voor een gezellig kader, de nodige warmtestralers en een streepje sfeermuziek.

Dit gaat door op zondag 8 januari vanaf 13u30 op Riviera (op het overdekte terras).

Dus kom zeker even langs voor een lekker glaasje en een gezellige babbel met het bestuur; onze winterbar is doorlopend open van 13u30 tot 16u00.

Riviera zingt!

19-12-2016

Afgelopen zondag is de eerste editie van Riviera zingt doorgegaan. En het staat nu al als een paal boven water, een nieuwe traditie is geboren. Vanaf het eerste nummer zat de vlam in de pijp en werd er door iedereen duchtig meegebruld .. euh sorry, gezongen. En zo volgde de ene evergreen de andere op. Vooral Nederlandstalige liedjes uit die 'goeie ouwe doos', maar ook Tom Jones, Gilbert Bécaud, Niel Diamond en nog zovele anderen zijn de revue gepasseerd. Maar de absolute apotheose van Riviera zingt was zonder enige twijfel: ♫♫ ♫♫ Antwârpe .. gij zé ga veur mij ♫♫ ♫♫ van de Strangers.

Alle teksten werden op een groot scherm geprojecteerd dankzij de knappe technische bijstand van Philippe Dewitte. En ook Herman Ras en Hilde Bonnen willen we nog eens extra bedanken voor dit schitterende initiatief en de vlekkeloze organisatie. En dankzij de sponsor van dit event - Chicken John uit Schilde - werden alle feestvierders tijdens Riviera zingt getrakteerd op lekkere kippehapjes.

De ambiance was top en alle aanwezigen hebben hun hartje nog eens goed kunnen ophalen en de batterijtjes nog eens volledig kunnen opladen, klaar voor de drukke feestdagen.