Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Betalend Parkeren

14-03-2019

Vanaf 1 april gaat de nieuwe regeling van betalende en blauwe zones in de wijken buiten de Singel, van kracht.
Dit geldt ook in Deurne.
Riviera Bridge Club ligt in de “Roze zone”.

Er is vrij parkeren op wettelijke feestdagen, 11 juli (Vlaamse feestdag) en zondagen.

Uw parkeertijd betalen kan aan de parkeerautomaat, per sms of app.

Tarief voor de "Roze Zone":

 • Betalend maandag tot en met zaterdag van 9 tot 19 uur.
 • Maximaal 10 uur parkeren.
 • 2 uur gratis + €0,5 voor elk volgend uur. De eerste 2 uur gratis gelden één keer per dag per nummerplaat en zonecode.
 • Een ticket voor langparkeren (maximaal 10 uur) kost 2,70 euro.

Let op: ook voor gratis parkeertijd moet u een parkeersessie starten aan de automaat, via sms of app.

Ter info: Wanneer u uw parkeertijd via de website www.4411.be betaalt vermijdt u transactiekosten. Ook wanneer u uw parkeertijd via een parkeerautomaat betaalt, betaalt u geen transactiekosten.

Recreantentornooi

05-02-2019

In het kader van de vernieuwingsoperatie van de Vlaamse Bridge Liga wil de VBL vooral de recreanten meer betrekken bij hun werking. Daarom organiseert de VBL nu voor de eerste maal een 'Recreantentornooi VBL', met schiftingen over alle districten.

De beste paren gaan door naar de finale die plaats vindt op RIVIERA op 23 maart.

Onder recreanten verstaan we :

 • Maximum 100 masterpoints
 • Indien competitiespeler : hoogstens liga 3
 • Lid van VBL

Er worden 6x4 giften gespeeld. Na de 3de ronde trakteert de VBL op koffie en taart. Na het tornooi zijn de spelverdelingen en een korte bespreking per gift beschikbaar op de website van de VBL.

De deelname aan de schiftingen en de finale is gratis.

Voor het district ANTWERPEN vindt de halve finale plaats op

 • 2 maart in de lokalen van BC NOBELE DONK, om 14,00 uur.
  (Parochiezaal Ekeren Donk ; Jozef Ickxstraat 10, Ekeren)
 • 9 maart in de lokalen van BC EDEGEM om 14.00 uur.
  (Sportcentrum Mariënborgh ; Doornstraat 69, Edegem)

INSCHRIJVING met vermelding van waar en wanneer bij : Leen Neels

>> Aankondiging

Bridgemate App is geactiveerd op Riviera

30-01-2019

Met de Bridgemate App kunt u direct na het spelen uw eigen scores inzien, uw gidsbriefje raadplegen en de eindstanden bekijken. Ook is het mogelijk om met de app te bekijken wat uw tegenstanders gedaan hebben op de gespeelde spellen, spelverdelingen op te vragen en het gespeelde spel nog eens na te spelen en de optimale speelwijze te analyseren.

Om de Bridgemate App te installeren doorloop je volgende stappen:
1. Download de app vanuit de Apple App Store (Iphone) of Google Play Store (Android). Zoek op “Bridgemate” om de app te vinden.
2. Start de app en maak eerst een account aan in de app. Hiervoor dient een naam, e-mailadres en wachtwoord ingevuld te worden. Nadat het account is aangemaakt, wordt er een email gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. In deze e-mail bevindt zich een link waarmee de speler het account bevestigt. Vervolgens is het account geactiveerd en kan met het emailadres en wachtwoord ingelogd worden in de app.
3. Na inloggen dient men in de app op te geven van welke club men lid is en wat je VBL lidnummer is. Het is mogelijk om meerdere lidmaatschappen in te stellen.
4. Na validatie door de club, kan de Bridgemate app gebruikt worden.

Het gebruik van de Bridgemate app is de eerste zes maanden gratis. Daarna kost het 3,99 euro per jaar. Betaling hiervan gaat via de app store van uw mobiele telefoon.

>> Handleiding

Finale Eredivisie: BCOB 1 - Riviera 1

25-01-2019

Dit weekend 26 en 27 januari wordt de finale in eredivisie gespeeld. Ons team Riviera 1 neemt het op tegen BCOB 1.
De finale wordt gespeeld over 6 wedstrijden waarvan 3 op zaterdag en 3 op zondag. De wedstrijden op zondag zijn live te volgen op Bridge Base Online. Start van de eerste wedstrijd op zondag is 11.00u.

De hele club wenst Steve De Roos, Geert Arts, Bert Geens, Alon Amsel, Daniël De Roos en Burcu Usküp zeer veel succes.

Stand na zitting 5 Schaal Kockx staat on-line

21-01-2019

De stand na zitting 5 staat online

>> Link naar Pagina schaal Kockx

Nieuwjaarsdrink 2019

21-12-2018

Kerst en Nieuwjaar staan weer voor de deur. De tijd van kerstmuziek, gezelligheid en koude neuzen. En tijdens onze jaarlijkse Nieuwjaarsdrink combineren we dit allemaal.
Zoals elk jaar nodigt het bestuur de leden van Riviera uit in onze winterbar om samen met ons te klinken op het nieuwe jaar.

Vergeet niet om je goed in te duffelen want ook dit jaar staat onze winterbar buiten op het terras opgesteld.
Vanaf 13u00 ontvangen wij iedereen graag voor een glaasje en een babbel. En ook dit jaar trakteren we iedereen op typische winterdranken: jenever, glühwein, warme chocomelk en soep (zolang de voorraad strekt).

Wanneer? zondag 6 januari vanaf 13u00.

Dus kom zeker even langs voor een lekker glaasje en een gezellige babbel met het bestuur. Wij zorgen voor voldoende warmte en een toffe ambiance. Onze winterbar is doorlopend open van 13u00 tot 16u00.

Belgen in Meesterklasse van Nederland

17-12-2018

Twee van onze leden, Steve De Roos en Steven De Donder, spelen dit jaar mee in de Meesterklasse Viertallen. De Meesterklasse Viertallen is de belangrijkste viertallencompetitie van Nederland. Deze competitie bestaat uit tien teams. Steve en Steven spelen voor BC Theseus. Andere teams in deze competitie zijn Het Witte Huis 1, 2 en 3, BC ’t Onstein 1,2 en 3, BC Oog in Al en BC de Lombard.

Na de round-robin van 18 rondes behaalde BC Theseus de 5de plaats. Maar in de butler stand is er een opmerkelijke prestatie van Steve en Steven. Zij staan 2de met een gemiddelde score van 7. Zij worden enkel voorafgegaan door Maarten Schollaardt & Merijn Groenenboom van het Witte Huis 2 met een gemiddelde score van 10 en zij laten heel wat wereldkampioenen achter zich.

>> Meer info

Zero Party 2018

03-11-2018

Een spetterend feest, Dank aan iedereen die erbij was Proficiat aan onze nullen 2018 Dank aan de Petra, Julie en Alexander en hun team.

Minibridge-initiatoren gezocht

15-10-2018

De Vlaamse Bridge Liga organiseert een avond Minibridge-initiator. Dit is bedoeld voor bridgers die, ongeacht hun bridgeniveau, op een leuke en enthousiaste manier enkele familieleden, vrienden of kennissen willen laten kennismaken met (mini)bridge.

Op zo'n anderhalf uur tot twee uur worden de verschillende mogelijkheden van minibridge uitgelegd en uitgetest door de aanwezigen. Dit kan op een weekavond of ergens in het weekend georganiseerd worden afhankelijk van de lokale voorkeuren.

Bij afloop van de avond, krijgen de aanwezigen een certificaat van Minibridge-initiator met daarbij toegang tot materiaal.
Inschrijven kan via minibridge@vbl.be met vermelding van in welke regio je dit wilt volgen.

Riviera op Internationaal tornooi in Pula

18-09-2018

Van vrijdag 7 september tot zaterdag 15 september werd in PULA het 57ste International Bridge Festival gehouden.

Een paar van Riviera heeft een topuitslag behaald op het sterk bezette tornooi BRK open pairs. Wouter Van den Hove en Jan Duverger eindigden op de 4de plaats op 291 paren met een percentage van 60,84%.

>> Volledige uitslag van dit tornooi