SAINT PATRICK’S DAY op Riviera

17-03-2018

Geen enkele nationale feestdag wordt over de hele wereld zo uitbundig gevierd als die van Ierland. Op Saint Patrick's Day wordt de verjaardag van de dood van de Ierse patroonheilige herdacht en kleurt de wereld groen, óók bij Riviera.

Vermits er geen Ierse Pub in Deurne is, gaan we op 17 maart Paddy's Day op Riviera vieren. Weliswaar zonder een Saint Patrick's Day Parade, maar natuurlijk wel met een St Patrick’s Day Drive. Iedereen is welkom maar bridgers die niet uit de toon willen vallen, kiezen uiteraard voor een groene outfit, de kleur die wordt geassocieerd met het klaverblad (the Shamrock). Volgens de legende dragen de Ieren die dag vooral veel groen, omdat de kietel- en knijpgrage kabouters hen dan niet zien in het hoge Ierse gras (en hen dus niet kietelen en knijpen).

Onze drive start om 14u00 (tot 18u00).

Na de drive kunnen de smulpapen zich inschrijven voor een authentieke shepherd’s pie. Onze chef Gerri zet 2 variaties op het menu waardoor je kan kiezen tussen lams- of rundsgehakt (wel je voorkeur doorgeven). En onze biermeester Dhana zal voor de liefhebbers de befaamde guinness schenken.

En voor zij die een klavertje vier meenemen, sluiten we de avond af volgens de Ierse traditie met ‘Drowning the Shamrock’. Dit is het gebruik om een klavertje 4 dat de hele dag is gedragen in het laatste glas, bij voorkeur whisky, van de avond te doen. Na de toast wordt de ‘verdronken shamrock’ uit het glas gehaald en over de linkerschouder gegooid.

Voor zij die erin slagen een klavertje vier te vinden en mee te brengen, drinken deze 'laatste' GRATIS.

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 17 maart 2018 - start om 14u00

Inleg drive: 5€ per persoon

Sherherd’s pie: 12,5€ per persoon (450 gr) - voorkeur voor rund of lam dorgeven

Inschrijven*: Vooraf inschrijven via onderstaande link of via de inschrijvingslijst op Riviera Bridge Club.

* apart inschrijven voor drive of the shepherd's pie is mogelijk

>> Saturday 17-03-2018
Uitslag en rangschikking (link naar messerbridge)