Speeldoos > Beroemdheden en bridge

De bridgesport kent heel wat beroemde spelers die gebeten zijn door het intrigerende spel van bridge. Hieronder enkele gekende en beroemde bridgespelers:

Warren Buffet

Miljardair investeerder en filantroop.
Buffett heeft een reputatie van een die-hard speler. Bekend citaat: "Als ik bridge speel en een naakte vrouw loopt voorbij, heb ik haar niet gezien."

Dwight Eisenhower

WOII generaal en 34ste President van de Verenigde Staten.
Eisenhower had een reputatie van een uitstekende bridger. Naar verluidt speelde hij in zijn (weinig) vrije tijd tijdens de Tweede Wereldoorlog bridge om te ontspannen.

Bill Gates

Miljardair zakenman en filantroop.
Naar verluidt raakte Gates verslaafd aan bridge door Warren Buffett. De twee spelen nu regelmatig op OKbridge en in ACBL toernooien. Gates heeft een reputatie van een enthousiaste leerling en speelt met professionals om zijn spel te verfijnen.

Martina Navratilova

Tennislegende en winnaar van 59 Grand Slam titels.
Bekende citaten van haar hand: "Het maakt niet uit waar ik ga, ik kan altijd nieuwe vrienden maken bij de bridge tafel." en "Bridge doceert logica, redeneren, snel denken, geduld, concentratie en samenwerkingsvaardigheden"

Radiohead

Frontman Thom Yorke en medeleden van de mega-band Radiohead bridgen ook. Volgens een interview uit 1993 speelt Yorke bridge op tournee, leest de dagelijkse bridge columns en heeft veel lof voor Omar Sharif.

Omar Sharif

Charismatische ster van 'Lawrence of Arabia' en 'Doctor Zhivago'
Ook Omar Sharif heeft genoten van een lange carrière als een expert bridger en columnist.

Snoopy

Jawel, Snoopy is ook een bridgespeler.
Peanuts cartoonist Charles Schulz, een lange tijd speler, schreef af en toe stripverhalen waarin Snoopy, Woodstock en vrienden bridgen. Alan Truscott schreef ooit een artikel over Snoopy's bridge spel voor de New York Times.